ECARSHAREschema

Het e-car sharing stappenplan

Meedoen!

Maakt jouw werkgever al gebruik van elektrische deelauto’s? Of staan er al elektrische deelauto’s in jouw buurt?
Zo ja, meld je dan vandaag nog aan en doe mee! 
Zo niet, bespreek dan eens de voordelen met je werkgever of buurtgenoten: Minder parkeerdruk, een betere bereikbaarheid, een bijdrage aan MVO-doelstellingen en verlaging van de mobiliteitskosten.
Gebruik bijvoorbeeld de autokosten calculator (van de ANWB) om de werkelijke huidige autokosten te berekenen en vergelijk dit met de kosten van e-carsharing (al vanaf 33 cent per kilometer*). Dan kun je gemakkelijk uitrekenen dat e-carsharing, fietsstimulering en OV voor jou en je werkgever veel euro’s kunnen besparen.

1. GoodMoovs account

Heb je je aangemeld en kun je deelnemen via je werkgever of in jouw buurt? Dan krijg je een GoodMoovs account waarmee je een elektrische deelauto kunt reserveren.

2. GoodMoovs app

Via de GoodMoovs app ontvang je een digitale sleutel waarmee je de auto kunt openen en sluiten. Download de GoodMoovs app via de App Store of Google Play. Het is ook mogelijk om een RFID kaart of druppel te gebruiken voor het openen en sluiten van de auto. 

3. Instructie en rijden maar!

Voor je eerste rit krijg je instructie hoe de elektrische auto werkt.
Het is voor de meeste mensen even wennen om te rijden met een elektrische auto met automatische versnelling. Verder is het van belang om het bereik in de gaten te houden en zo veel mogelijk proberen te laden. 

Bij de reservering kies je een auto en de locatie waar je werkzaam bent of waar je de auto wil ophalen. Je geeft aan of het een privé of zakelijke rit is, zodat de kosten op de juiste manier kunnen worden doorbelast.

4. Auto terugbrengen, opladen en afsluiten met de app of smartcard.

Aan het einde van de reserveringsperiode breng je de auto terug naar de vaste parkeerplaats en sluit je de auto aan op de laadpaal zodat de volgende gebruiker weer met een volle accu kan wegrijden.

Aan het einde van elke maand ontvang je een factuur voor de privé ritten. Jouw werkgever betaalt meestal de zakelijke en eventueel ook de woon-werk ritten. Dit is afhankelijk van de gemaakte afspraken.

* Vanafprijs afhankelijk van kilometrage en periode